Egipatska depilacija šećernom pastom Pandhy's

Najčešća pitanja i odgovori u vezi šećerne paste:

U ČEMU JE SPECIFIČNOST ŠEĆERNE PASTE?

Kako je šećerna pasta dobivena od mješavine glukoze, fruktoze i saharoze sastoji se od vrlo malih molekula i, za razliku od običnog voska, zbog toga prodire puno dublje u kožu. Na taj način, osim što dlaku izvlači iz korijena i ne trga ju, pospješuje zatvaranje folikule čime je daljni rast dlake otežan.

KAKO SE IZVODI?

Na kožu očišćenu posebnim losionom nanosi se šećerni gel i to u smjeru suprotnom od rasta dlačica, a rukom ili posebnom gumiranom rastezljivom trakom dlačice se uklanjaju u istom smjeru u kojem rastu.

PO ČEMU JE DRUGAČIJA OD OBIČNOG VOSKA?

Smjer nanošenja i smjer čupanja dlačica pastom drugačiji su nego kod depiliranja običnim voskom, te upravo zbog toga nema neugodnih i ružnih prištića koji nastaju zbog urastanja dlačica u kožu.

KOLIKO DUGAČKE MORAJU BITI DLAČICE?

Važno je da se dlačice depiliraju dok su još kratke (nekoliko milimetara), odnosno u fazi rasta. Jer kad je dlaka već duga, ona je u tzv fazi opadanja, i u folikuli se već stvara dlačica koja će 'doći na njeno mjesto'.

Kad je dlačica kraća, bit će potrebno puno više vremena da se u folikuli stvori nova i izraste.

KOJE SU PREDNOSTI DEPILACIJE ŠEĆERNOM PASTOM?

Iako depilacija traje nešto duže od obične, postupak je manje bolan a rezultati depiliranja traju duže. S vremenom dlačice postaju mekše i rjeđe, upravo zbog djelovanja mješavine prirodnih šećera i postepenog zatvaranja folikule u dubljem sloju kože.

KAKVO JE DJELOVANJE ŠEĆERNE PASTE NA KOŽU?

S obzirom na blagotvrona djelovanja glukoze, saharoze i fruktoze, koža nakon depiliranja nema ružnih crvenih točkica niti alergijskih reakcija, već ostaje glatka i baršunasta. Zato se prepooručuje i za depilaciju ruku te prepona gdje je koža posebno nježna i osjetljiva.

KOLIKO ČESTO JE POTREBNO IĆI NA DEPILACIJU?

Najidealnije bi bilo depilirati dlačice šećernom pastom svaka dva-tri tjedna sve dok dlačice ne oslabe. Nakon toga depilacija ne mora biti toliko učestala, dovoljno je i jednom mjesečno.